A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

Legfontosabb nemzeti kincsünk az ivóvíz készletünk, s emellett a kitűnő gyógy-hatású termálvizünk. Mindig fontosabbnak érezték azonban ehhez képest, bárhol a világon a kőolajat, s a földgázt, így történt, hogy ezek után az ásványi kincsek után kutatva Hajdúszoboszlón 1091 méter mélységből földgáz társaságában felszínre tört az a különleges, 73 Co-os víz, amelynek gyógyhatása rövide-sen cáfolhatatlanul bebizonyosodott.

Pávai Vajna Ferenc volt az a tudós geológus, aki rábukkant a reumások Mekkájának forrására. Az ízületeket azonban bármilyen életkorban, még jóval a reuma kialalkulása előtt is kiválóan kezeli ez a héviz,így akár sokat sportol valaki, akár sok az ülőmunkája, sokat ül az autó volánjánál, egyaránt megújul minden porcikája ebben a gyógyvízben.

Amikor a föld mélyéről felszínre bukkant ez a víz, s elárasztotta a környékbeli mélyedéseket, s az emberek az első meglepődésen hamar túlesve fürdőzni, mosni kezdtek benne. Hamar észrevették azonban, hogy a víz csodát tud. Gyorsabban gyógyultak a sebek, enyhültek a reumatikus fájdalmak. Még a tiszta szájhagyomány korában is nagyon gyorsan kezdtek el Hajdúszoboszlóra zarán-dokolni, nemcsak a gyógyulni, de a pihenni vágyók is.

A Hajdúszoboszlói termál víz

Azóta is minden évben turisták, gyógyulni vágyók százezrei érkeznekMagyarország legnagyobb fürdőjébe. A gazdasági válság miatt még fontosabb lett a gyógyvíz ereje, ugyanis a túlélésért való küzdés, a sok stressz, míg inkább megviseli az embert, s így a keringést és az ízületeket. A hajdúszoboszlói víz ezek kezelésében, a problémák feloldásában, a meleg forró vízben ellazulva a megoldások megtalálásában segíti az egész évben ide látogatókat.

A sorozatos fejlesztéseknek, Uniós támogatásoknak köszönhetően valóban a strandolók paradicsoma, a reumások Mekkája ez a 30 hektáron elterülő fürdőkomplexum, ahová évről évre sokan visszatérnek, hogy újjászülessenek, megújuljanak.

Hajdúszoboszlói Strand = Élmények Sora

A modern stílusú, kétszintes termálfürdőbe ma már új bejáraton léphet be a látogató. Innen balra három új orvosi rendelő, hátrébb az emeleti lépcső és lift, majd a tornatermek és kezelőhelyiségek találhatók. Már 1998-ban is meghódította a vendégeket az a négy új medence, amelyekben különféle attrakciós szolgáltatások segítségével még inkább felüdülhet a fürdőző. Azóta ezek a medencék és attrakciók, a fiatalokra is gondolva megsokszorozódtak, s valódi tengerparti életérzést varázsol Hajdúszoboszlóra a Fürdő. A nyitott medencéket ugyanis körülölelik a tágas közlekedőfolyosók, ahol a vendég könnyedén eligazodhat.

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő épp az állandó megújulás, fejlesztések miatt nemcsak a gyógyulni vágyókat vonzza. A nyári főszezonban a strand turizmusé a vezető szerep, míg a kikapcsolódni, regenerálódni vágyók az év bármely szakában szívesen jönnek a fürdővárosba. A 30 hektáros parkban elterülő kifejezetten strandolást szolgáló terület május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. Nyaranta százezrek élményfürdőznek 13 medencéjében, köztük a hullám, pezsgő, gyerek és számos különlegességet tartogató élménymedencékben

A hajdúszoboszlói Gyógyfürdő honlapja <– Kattintson ide

Elérhetőségeink

4200 Hajdúszoboszló, Arany János u. 22.

+36302629450

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo
 

Készítette:Honlapépítők